top of page
IMG_5706.heic

Recensies

Wij werken samen met diverse scholen en welzijnspartijen, onderstaand een aantal positieve recensies die wij hebben mogen ontvangen.

Schreuder College de Quackstraat

Waarom komt meester Kevin niet bij ons werken?

Het is eind schooljaar 2021 - 2022. Wij hebben een aanmelding van een leerling binnen, het gedrag zoals beschreven baart ons zorgen. Deze leerling verdient uiteraard een kans maar kunnen wij bieden wat nodig is. We geven aan dat hij geplaatst kan worden maar met externe ondersteuning.

Begin schooljaar 2022-2023. Tot onze grote verbazing is er hulp voor de leerling. De hulp bestaat uit wekelijks contact in de vorm van gesprekken tijdens het wandelen. De leerling en de hulpverlener zijn voor ons onbekenden. We zien in de ontwikkeling pieken maar ook dalen. De hoop voor een gedegen schoolperspectief vervaagt. Dan na drie maanden... een positieve ontwikkeling: een vrolijke leerling die graag naar school komt, die kan vertellen wat hij leert om zijn gedrag te beheersen. Hij praat over zijn coach, die hem helpt en hem begrijpt, hij praat over Kevin.... Kevin Kanu.

Kevin heeft een plan voor deze leerling die hij bespreekt met de docent van de leerling. De groei van deze leerling wordt steeds meer zichtbaar. Hoe doet Kevin dat, was onze vraag. We gaan met Kevin in gesprek met de vraag om begeleiding voor een andere leerling maar Kevin heeft een volle agenda. Deceptie alom...

Ondertussen hebben we te maken met een groep leerlingen die duidelijk een bepaalde vorm van ondersteuning mist. Helaas is het voor ons niet helder, de vraag blijft...

Dan komt Kevin weer langs met de mededeling dat hij een gaatje in zijn agenda heeft. Hij stelt voor om groepslessen te verzorgen aan alle leerlingen. Wij denken aan ‘Rots en Water training’, Kevin denkt daar anders over.

Kevin komt met een plan, geen Rots en Water maar weerbaarheidstraining. Kevin slaat de spijker op z’n kop: onze leerlingen hebben meer nodig. Het zijn pubers met een speciale onderwijsbehoefte die de Covid periode net achter zich hebben. De weerbaarheidstraining op de Ǫuackstraat is een feit, het wordt ingeroosterd.

Het is win- win: het gebrek aan een sportleraar, wordt verruild voor een training waar alle leerlingen baat bij hebben. Het gaat niet alleen maar om bewegen maar ook om het aanleren van levenslessen, die direct in de praktijk worden omgezet maar bovenal gaat het om het zichtbare plezier die de leerlingen uitstralen.

In de weerbaarheidstraining worden onze leerlingen door middel van sport en spel uitgedaagd samen te werken. Aandacht voor emoties en reflectie staat voorop. Emotie mag, agressie niet. De leerlingen doen spellen waarbij zij in samenwerking met elkaar, regels en instructies volgen. Wordt een leerling bijvoorbeeld boos of de leerling is trots, dan schrijft de leerling zijn gedachten of uitspraak op een whiteboard. De leerling wordt ook gevraagd aan te geven of hij in groen, oranje of rood zit (de kleuren geven de mate van boosheid aan). Dit wordt met de groep gedeeld en besproken hoe hier op te anticiperen. Een blinddoek kan ook worden toegevoegd waardoor leerlingen worden uitgedaagd zich kwetsbaar op te stellen.

Na het spel is er een moment van reflectie. De gedachten en uitspraken op het whiteboard worden besproken, complimenten en groepselementen worden benoemd. De leerlingen schrijven op hun eigen ‘Reflectiekaart’ eerst een gedachte op. Aan de andere kant schrijven ze een compliment voor zichzelf of voor een ander vanuit het spel wat er is gespeeld. De Reflectiekaart wordt beschouwd als reflectie, dit wordt ook meegenomen in de lessen en opgenomen in het ontwikkelingsplan van de leerling.

Leerlingen die in de weerbaarheidstraining opvallen vanwege hun gedrag, kunnen individuele begeleiding krijgen van Kevin. De hulp is gericht op zelfreflectie, de Cirkel van Invloed of het versterken van de emotie regulatie.

Het is dinsdag, Weerbaarheidstraining staat op het rooster, enthousiaste leerlingen die het veld opgaan voor de training. Vandaag zijn 2 leerlingen aan zet. Zij verzorgen de training, waarbij ze het aangeleerde onder toeziend oog van de trainers uitvoeren. Elke leerling komt aan de beurt, ook de meest kwetsbare...De leerlingen staan met veel zelfvertrouwen voor de groep alsof zij dit altijd hebben gedaan, er is geen leerling die weigert....

Uitgelicht een willekeurige training: een leerling die boos wegloopt uit het spel, de confrontatie met zijn gedrag wordt hem teveel...de trainers Kevin en Pablo zeggen of doen niets. Even later komt de leerling terug, een gesprek volgt, luchtig en duidelijk met een onderliggende boodschap, de leerling herpakt zich, benoemt uit zichzelf wat er volgens hem mis ging. Een boks naar de trainers, de leerling gaat vrolijk het spel weer in.

Op de weg terug naar school, vertelt een leerling dat het nu pas duidelijk is hoe zij door het beschrijven van haar gedachten, veel meer kan omgaan met spanningen. ‘Waarom hebben we niet vaker les van meneer Kevin?’

De sfeer in de school is positiever, leerlingen kunnen en durven elkaar aan te spreken op een prettige manier. Tijdens de Sportieve Pauze (onderdeel van het schoolbeleid) en de sportlessen doen de leerlingen veel vaker mee en benoemen zij ook zelf onderdelen vanuit de Weerbaarheidstraining. De Weerbaarheidstraining van Kanu Experience is een toevoeging aan onze missie waarbij wij streven leerlingen vaardigheden aan te leren in de ontwikkeling naar zelfredzaamheid.

Schreuder College de Ǫuackstraat, biedt gespecialiseerd onderwijs aan eerstejaars leerlingen op vmbo basis en kader niveau.

Merilyn de Randamie, directrice

WMO RADAR

In de afgelopen zes weken hebben we waardevolle weerbaarheidstrainingen ontvangen van KANU Experience, die deze sessies hebben gecombineerd met basketballessen. Dit initiatief bleek succesvol, waarbij jongeren op een speelse manier sociaal-emotionele vaardigheden hebben mogen leren. 

Zo hebben zij doormiddel van bewegen en spelen geleerd hoe zij emoties kunnen uiten. 

 

We zijn zeer tevreden met de samenwerking met de trainers en de kwaliteit van de lessen die zijn verzorgd door KANU Experience. We bevelen hun diensten ten zeerste aan. 

Murtza Butt, projectbegeleider

YOU TALENT 

"Kanu Experience is betrouwbaar, betrokken en professioneel.”

 

De weerbaarheidstrainingen die Kanu Experience biedt, hebben niet alleen geholpen bij het versterken van de fysieke vaardigheden van onze leerlingen, maar ook bij het opbouwen van mentale weerbaarheid en sociaal-emotionele vaardigheden. We zijn verheugd te zien hoe onze leerlingen niet alleen groeien als voetballers, maar ook als zelfverzekerde individuen die klaar zijn om de uitdagingen van het leven aan te gaan. 

 

Bovendien is het opmerkelijk hoe Kanu Experience erin slaagt om leerzame lessen te combineren met een sfeer van plezier en enthousiasme. Onze leerlingen kijken altijd uit naar de lessen en genieten van elke minuut op het veld. Kortom, vanuit YOU Talent zijn we dankbaar voor de samenwerking en kijken uit naar een voortzetting van deze vruchtbare relatie in de toekomst.

Samantha Rodrigues, directrice 

bottom of page