top of page
IMG_3644_2.jpg

Over Kanu Experience

Naast het reguliere lesaanbod, geloven wij dat de ontwikkeling van sociale-emotionele vaardigheden en zelfredzaamheid minstens zo belangrijk zijn. Sport en spel gebruiken wij als laagdrempelig middel om levenssituaties na te bootsen en zo met elkaar in gesprek te gaan. Daarnaast zijn wij een team dat diversiteit en cultureel bewustzijn als belangrijke kernwaarden heeft. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen beter presteren wanneer zij les krijgen van docenten die op hen lijken. Ons team bestaat grotendeels uit coaches met (deels) een migratieachtergrond. Dit zorgt ervoor dat wij bij kinderen vanuit diverse omgevingen snel een aansluiting vinden, hun taal spreken en voor herkenbaarheid zorgen. Deze punten dragen bij aan een veilig klimaat voor het kind.

 

Naast het reguliere lesaanbod, geloven wij dat de ontwikkeling van sociale vaardigheden en weerbaarheid minstens zo belangrijk is. Sport en spel gebruiken wij als laagdrempelig middel om levenssituaties na te bootsen en zo met elkaar in gesprek te gaan. Dit doet Kanu Experience door één-op-één coaching, zowel als weerbaarheidstraining in groepsverband te geven aan kinderen en/of jongeren.

IMG_1978.heic

Oprichter Kevin Kanu

"Na jaren ervaring als zowel jeugdcoach, voetbaltrainer en voetballer zat ik boordevol ideeën. Ik herkende mezelf vaak in kinderen met wie ik samenwerkte, dit heeft mij gemotiveerd om praktische en oplossingsgerichte methodes te ontwikkelen. Een terugkomend vraagstuk was het herkennen van emoties. Kinderen weten vaak niet goed hoe zij om kunnen gaan met grote emoties. In meerdere gevallen heb ik gezien dat dit kan leiden naar: depressies, afzondering, agressie en prestatiedruk. Beweging is een hele laagdrempelige manier voor kinderen om dichterbij hun emoties te komen en deze te leren herkennen. Ze krijgen tips en tools mee, zodat ze hun eigen emoties leren reguleren. Hieruit zijn de verschillende takken van mijn bedrijf ontstaan."

Behaalde diploma's:

- HBO Jeugdcoach 

- UEFA C-diploma 

Meet The Team

bottom of page