top of page

Weerbaarheidstraining:
Ik kies bewust! 

Naast het reguliere lesaanbod, geloven wij dat de ontwikkeling van sociale vaardigheden en weerbaarheid minstens zo belangrijk is. Sport en spel gebruiken wij als laagdrempelig middel om levenssituaties na te bootsen en zo met elkaar in gesprek te gaan. Dit doet Kanu Experience door één-op-één coaching, zowel als weerbaarheidstraining in groepsverband te geven aan kinderen en/of jongeren.

Weerbaarheidstraining: Ik kies bewust!

Kanu Experience biedt op scholen in groepsverband weerbaarheidstraining aan. De unieke combinatie van beweging en sociaal-emotionele coaching zorgt voor een positieve invloed op kinderen en stimuleert hun persoonlijke groei. De beweegoefeningen zijn laagdrempelig en bieden daardoor veel ruimte voor gesprekken over belangrijke onderwerpen op het gebied van weerbaarheid.  Het doel is om kinderen te leren begrijpen dat zij altijd invloed hebben op hun keuzes. In de weerbaarheidstrainingen kunnen zij altijd kiezen tussen meerdere opties, maar is het aan hen om te kiezen welke keuze goed bij hun waarden en wensen past van wie zij willen zijn. Het lange termijn doel is de vergroting van sociaal-emotionele vaardigheden en zelfredzaamheid.

Kanu Experience Lesprogramma

Met de ACT-methodiek als basis heeft Kanu Experience een eigen lesprogramma gemaakt voor 20 weken. Dat is een effectieve duur om zoveel mogelijk uit de weerbaarheidstrainingen te halen. Een hoop sociale vaardigheidsprogramma’s bestaan uit alleen praten. Kanu Experience is gericht op doen en ervaren. De lessen bestaan uit actieve oefeningen, door middel van spel en sport, waarna er ruimte komt voor uitleg en zelfreflectie. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer iemand leert tijdens beweging de opnamecapaciteit van de hersenen 80% tot 85% groter is dan zonder beweging. Het 20 weken lesprogramma is de basis die wij hebben neergezet.

 

Wel werken wij bij Kanu Experience met op-maat-gemaakte programma’s voor scholen. Indien de voorkeur uitgaat naar een iets langer of korter traject, dan passen wij ons lesprogramma hier op aan. Wel zullen dezelfde thema’s en structuur altijd terug blijven komen.

Verantwoordelijkheid

Het bewegen met elkaar geeft ruimte voor het voeren van gesprekken over sociale aspecten. Kanu Experience leert kinderen na te denken over hun keuzes en biedt vrijheid voor het leren maken van eigen keuzes. De kinderen leren het verzinnen van eigen spellen en kunnen deze op een leuke manier presenteren.

Acceptatie

Het is voor kinderen belangrijk om te leren gaan met tegenslagen. Bij de workshops komen ze in situaties waarin zij bijvoorbeeld niet winnen of een voordeel krijgen. Daarnaast zijn er regels voor de kinderen. Hier leert Kanu Experience hen mee om te gaan. Dit allen helpt kinderen bij het ontwikkelen en ontdekken van hun identiteit.

TARIEVEN

De schoolworkshops zijn op maat gemaakt. Dit houdt in dat er geen standaardprijs per school is. De tarieven hangen af van de opties en mogelijkheden per school. 

Telefonisch of via de mail helpt Kanu Experience je graag verder! 

kanuexperience@gmail.com 

+316 840 518 63

bottom of page